Spremljajte nas

Dogodki

Medvode Yonex Cup 2021: Največ zlatih medalj za romunske predstavnike

Na sliki: Katja Ellingsen (Norveška) Od 3.-5. decembra 2021 je v Medvodah potekal mednarodni turnir Medvode Yonex Cup, ki se ga je udeležilo okoli 170 igralcev in igralk iz Norveške, Romunije, Hrvaške, Izraela in Slovenije. V konkurenci U-17  sta med posamezniki slavila Mark Koroša (BK Kungota) in Norvežanka Katja Ellingsen. Medvode Yonex (U-17) Cup 2021…

Na sliki: Katja Ellingsen (Norveška)

Od 3.-5. decembra 2021 je v Medvodah potekal mednarodni turnir Medvode Yonex Cup, ki se ga je udeležilo okoli 170 igralcev in igralk iz Norveške, Romunije, Hrvaške, Izraela in Slovenije. V konkurenci U-17  sta med posamezniki slavila Mark Koroša (BK Kungota) in Norvežanka Katja Ellingsen.

Medvode Yonex (U-17) Cup 2021 je postregel z izjemnimi finalnimi predstavami. Med posamezniki sta se v finalu srečala večna tekmeca Mark Koroša (BK Kungota) in Žiga Podgoršek (BK Medvode). Koroša je v enourni tekmi slavil po treh setih z izidom 18:21, 21:13 in 21:11. Bronasto medaljo sta osvojila Dino Pandele (Rom) in Luca-Stefan Pandele (Rom). V konkurenci deklet je zmagala Norvežanka Katja Ellingsen, ki je v finalnem obračunu premagala Andro Stoico iz Romunije z rezultatom 24:22, 20:22 in 21:15. Bronasto medaljo je osvojila Ljubljančanka Anja Blazina, ki je v polfinalu tesno izgubila dvoboj z Ellingsonovo (19:21; 20:22)! Tretje mesto je osvojila tudi Alina Bergelson iz Izraela.

V moških dvojicah sta zmagala Mark Koroša in Žiga Podgoršek (BK Kungota/BK Medvode), ki sta bila v finalu boljša od romunske dvojice Dina Pandeleja in Luce-Stefana Pandeleja z izidom 18:21, 21:19 in 21:19. Bronaste medalje so osvojili Christer Andersen in Alexanders Jakovlevs (Nor) ter Peter Kotnik in Gašper Trobec (BK Ljubljana). Ljubljančana sta v polfinalnem srečanju z Romunoma izgubila s tesnim izidom 20:22 in 22:24!

Nič kaj manj vznemirljive niso bile končnice pri ženskih dvojicah. Zmagovalki sta postali Romunki Denisa-Maria Muscalu in Andra Stoica, ki sta v finalu ugnali Ljubljančanki Anjo Blazina in Ariano Korent z rezultatom 21:19, 18:21 in 21:19. Tretja mesta so osvojili Katja Ellingsen in Kristine Oedegaardstuen (Nor) ter Sarra Palfi in Cristina Maria Sirbu (Rom).

V mešanih dvojicah sta zmago slavila romunska predstavnika Danial Imon Marzuan in Aurelia Wulandoko (Rom), ki sta v finalu premagala Christerja Andersena in Kristine Oedegaardstuen iz Norveške z izidom 21:18 in 21:17. Bronaste medalje so osvojili Filip Boehn in Nila Norvik (Nor) ter Gašper Trobec in Anja Blazina (BK Ljubljana).

 

V kategoriji U-15 vse zlate medalje za romunske predstavnike!

Hkrati je potekal 12. Medvode Yonex Youth Cup 2021 za starostne kategorije U-11, U-13 in U-15. Med najmlajšimi je med posamezniki zmagal Matei Pandele iz Romunije, ki je v finalu premagal Maksa Trampuža (BK Konex) z izidom 21:10 in 21:18. Tretji mesti sta osvojila Din Mašić (BK Medvode) in Tin Radovanović (Hrv). Med deklicami je zmagala domačinka Teodora Milivojević s štirimi zmagami, druga je bila Mia Sketelj (BK Medvode), bronasti medalji sta osvojili Sara Bregar (BK Mengeš) in Julija Jamšek Količ (BK Medvode).

V kategoriji U-13 je slavil Matei Pandele, ki je v finalu ugnal Lovra Matovino iz Hrvaške z izidom 21:10 in 21:15. Bronasti medalji sta osvojila Din Mašić (BK Medvode) in Tim Bregar (BK Mengeš). Med posameznicami U-13 smo spremljali hrvaški finale, kjer je Rania Vindiš premagala Majo Pranić z rezultatom 21:8 in 21:11. Bronasti medalji sta osvojili Isabela Šeme (BK Bit) in Maja Mavec (BK Konex). V dvojicah sta slavila Din Mašič in Matei Pandele (BK Medvode/Rom), ki sta zmagala v finalu proti Timu Bregarju in Janu Vrancetu (BK Mengeš/ŠD Sele-Vrhe). Tretja mesta so osvojili Tin Radovanović in Marko Šurina (Hrv) ter Lovro Matovina in Rok Strelec (Hrv/BK Kungota). Med dekleti v dvojicah sta bili najboljši Maja Pranić in Rania Vindiš (Hrv), ki sta v finalu premagali Isabelo Šeme in Majo Mavec (BK Bit/BK Konex) z izidom 21:6 in 21:10. Bronaste medalje so osvojile Fiona Hawlina in Lučka Perme (BK Olimpija) ter Teodora Milivojević in Mia Sketelj (BK Medvode).

V konkurenci kategorije U-15 so vse zlate medalje pripadle romunskim predstavnikom. Med posamezniki je zmagal George Alexandru Mocan, ki je v finalu ugnal Tima Škrlja z Mirne z izidom 21:17 in 21:8. Tretji mesti sta osvojila Matic Cerar (BK Medvode) in Dragos Nita (Rom). Pri dekletih je bila najboljša Cristina Maria Sirbu, ki je v finalu premagala Izraelko Alino Bergelsen z rezultatom 21:19 in 21:19. Bronasti medalji sta osvojili Zara Šenica (BK Mirna) in Sarra Palfi (Rom). V dvojicah sta zmagala Vlad Dehelan in George Alexandru Mocan, ki sta bila v finalu boljša od Matica Cerarja in Sama Stanovnika iz Medvod z rezultatom 21:8 in 21:10. Bronaste medalje so osvojili Matic Jaklin in Nejc Kmetič (BK Konex) ter Dragos Nita in Vito Radovanović (Rom/Hrv). V dvojicah deklet sta zmagali Sarra Palfi in Cristina Maria Sirbu, ki sta v finalnem obračunu premagali Tinkaro Alič in Izabelo Lever (BK Olimpija/ŠD Sele-Vrhe) z izidom 21:16 in 21:10. Bronaste medalje so osvojile Lana Livk in Zara Šenica (BK Mirna) ter Tisa Cetinski in Zala Koder Može (BK Bit/BK Medvode).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

OFEM Banska Bystrica 2022: Na festivalu ponovno badminton

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) se odvija vsaki dve leti, ki se ga udeleži...

Evropsko veteransko prvenstvo – Ljubljana 2022: 1089 prijav iz 33 držav!

Še natančno mesec dni je do velikega dogodka v Sloveniji. Evropsko veteransko prvenstvo v...

Razigrano ravensko poletje: Otroci se spoznavali z badmintonom na svetovni badmintonski dan

V tem tednu se je pričelo počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem poimenovano »Razigrano...

Sredozemske igre – Oran 2022: Bronasti Andraž Krapež!

Od 25. junija do 5. julija 2022 v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. Tretji...

Več v Dogodki