Spremljajte nas

O nas

ZAVOD KARIZMA ŠPORT, Zavod za razvoj in promocijo športa, Kotlje 6, 2394 Kotlje

Zavod Karizma šport je neodvisna in apolitična organizacija, ki skrbi za popularizacijo in razvoj športa in je nadgradnja dosedanjega dela, ki je bilo vezano na izdajanje športnega glasila Karizma na Koroškem.  V Zavodu Karizma šport je združeno vso naše preteklo znanje in izkušnje, ki bo v podporo perspektivnim športnikom in športnicam. Imamo znanje, izkušnje, in vemo, kaj so resnični izzivi športa v prihodnosti.

Direktor in vodja programov – Bojan Breznik

Bojan Breznik je bil  leta 2002 pobudnik in ustanovitelj športnega glasila Karizma, ki je spremljalo športno dogajanje na Koroškem. V zadnjih petnajstih letih deluje kot športni novinar in je vsebinsko zasnoval preko 80 izdaj glasila ter drugih publikacij. Poleg tega deluje kot promotor številnih športnih panog, pobudnik in organizator je bil akcije Koroški športnik leta, ki je vsako leto  izbiralo najboljše in najperspektivnejše koroške športnike. Z svojimi sodelavci ima dolgoletne izkušnje z organizacijo različnih športnih prireditev, mednarodnih tekmovanj in rekreativnih turnirjev v različnih športnih panogah. Z ekipo že vrsto let analitično spremlja celotno dogajanje v športu, tako pri nas, kot po svetu. V zadnjem obdobju se med drugim posveča razvoju otroškega badmintona na Ravnah.

V svoji športni karieri se je več kot dvajset let ukvarjal s karatejem. Bil je večkratni državni prvak v tradicionalnem karateju, štirikratni udeleženec evropskih prvenstev ETKF in dvakratni udeleženec svetovnih prvenstev ITKF (1993 – 2000), in je mojster karateja 3. DAN. Sodeloval je na številnih mednarodnih seminarjih in se učil od največjih svetovnih mojstrov karateja. V tem času je veliko znanja pridobil od enega najboljših pedagogov na področju bivše skupne države, dr. Ilije Jorge.

Največji  športni uspehi:

  • Večkratni državni prvak v tradicionalnem karateju;

  • Udeleženec EP ETKF leta 1993 v Torinu, EP ETKF leta 1994 v nemškem Passau, EP ETKF leta 1997 v Davosu, EP ETKF leta 1998 v Caorlah ter dveh svetovnih prvenstev, leta 1998 v Varšavi in leta 2000 v Bologni. Največji uspeh predstavlja 10. mesto na SP v Varšavi v katah ekipno ter 11. mesto v katah ekipno na SP v Bologni. Največji posamični uspeh je zagotovo 14. mesto v katah na evropskem prvenstvu v Davosu ter  5. mesto na evropskem pokalu v Trevisu . Z evropskih prvenstev je treba omeniti še 10. mesto v katah ekipno na evropskem prvenstvu v Torinu.

  • S področja karateja je tudi avtor knjige Osnove tradicionalnega karateja ter strokovne publikacije Kanku –Sho in nekaj časa je deloval tudi kot trener karateja.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Sredozemske igre – Oran 2022: Bronasti Andraž Krapež!

Od 25. junija do 5. julija 2022 v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. Tretji...

Serbian U17/Youth International Novi Sad 2022: Tri medalje za Slovenijo

Od 23.-26. junija je v SC Slana Bara v Novem Sadu potekal jubilejni 10....

9. Victor Hofsteig Youth International 2022: Bronasti Tija in Lana

V Dornbirnu se je končal tridnevni 9. Victor Hofsteig Youth International 2022, ki se...

Sredozemske igre – Oran 2022: V Alžirijo tudi badmintonisti

139 športnikov in športnic bo zastopalo Slovenijo na Sredozemskih igrah, ki bodo potekale od...