Spremljajte nas

Prvenstva

OI Tokio 2020: “Ali lahko verjamete, da sem v polfinalu?”

Na sliki: Senzacionalni polfinalist med posamezniki v badmintonu,  Kevin Cordon iz Gvatemale Ena največjih senzacij olimpijskega turnirja v badmintonu je 34-letni Kevin Cordon iz Gvatemale, ki se je uvrstil v polfinale med posamezniki! Šele 59. igralec sveta je v četrtfinalu ugnal Kwang-hee Heoa iz Južne Koreje s 21:13 in 21:18! Korejec je pred tem izločil…

Na sliki: Senzacionalni polfinalist med posamezniki v badmintonu,  Kevin Cordon iz Gvatemale

Ena največjih senzacij olimpijskega turnirja v badmintonu je 34-letni Kevin Cordon iz Gvatemale, ki se je uvrstil v polfinale med posamezniki! Šele 59. igralec sveta je v četrtfinalu ugnal Kwang-hee Heoa iz Južne Koreje s 21:13 in 21:18! Korejec je pred tem izločil prvega favorita Japonca Kenta Momota, kar je prav tako pomenilo veliko presenečenje…!

…Spremljamo izjemen turnir v badmintonu na olimpijskih igrah v Tokiu. Posebno zgodbo piše Kevin Haraldo Cordon Buezo, ki prihaja iz La Uniona, gvatemalskega departmaja Zacapa. Doslej je Gvatemala z okoli 17 milijonov prebivalcev osvojila le eno odličje v vsej svoji zgodovini na OI, in sicer srebro v hitri hoji na 20 km v Londonu pred devetimi leti. Kevin Cordon je v Tokiu zelo blizu medalje v badmintonu, v športu, ki v tej srednjeameriški državi praktično ne pomeni ničesar!?! Z 11-leti je Cordon začel trenirati badminton, čeprav ta šport nima nobene tradicije v njegovi domovini, z željo, da bi nekoč se lahko uvrstil na olimpijske igre. Ime Kevin je dobil po znamenitem angleškem nogometašu Kevinu Keeganu, katerega oboževalec je bil njegov oče. Leta 2008 je že prvič nastopil na OI v Pekingu in bil nosilec zastave svoje države na otvoritveni slovesnosti. Nato je nastopil tudi na dveh ostalih olimpijadah (London 2012, Rio 2016), tako da so to sedaj že njegove četrte olimpijske igre. Ni ravno nepopisan list na velikih tekmovanjih, saj je prvič nase zelo opozoril na svetovnem prvenstvu leta 2011 v Londonu, ko je v tekmi za četrtfinale izločil Kitajca Chen Longa in nato v četrtfinalni tekmi izgubil proti znamenitemu Malezijcu Lee Chong Weiju. Njegovi največji dosedanji uspehi sta dve zlati medalji na Panameriških igrah in tri zlate medalje na Panameriških prvenstvih in sedaj je tik pred vrati da si zagotovi olimpijsko slavo.

Zase pravi, da je še vedno kot otrok. »Igram se kot otrok in se zabavam. Poskušam dati vse od sebe. Ali lahko verjamete, da sem v polfinalu? To je preprosto neverjetno! Ko igraš s srcem, s potrpežljivostjo, se ti dogajajo lepe stvari v življenju!”,  je dejal po četrtfinalni tekmi v Tokiju presrečni Cordon. Levoroki igralec, ki ga krasi izjemna skočnost in neverjetno močan smash, ki je doslej »odpihnil« še vse njegove nasprotnike na Japonskem. Polfinale bo izjemno atraktivno, saj ga na drugi strani mreže čaka velik zvezdnik svetovnega badmintona – Viktor Axelsen iz Danske. Dvoboj bo spremljala vsa Gvatemala, kjer vlada izjemna evforija. Zanimivo, njegovi starši pa niso med tistimi, ki spremljajo njegove igre. »Sem stoodstotno prepričan, da ne gledajo. Stara sta in nikoli v karieri me nista gledala. Pa ne zato, ker me ne bi imela rada, ampak ker postaneta živčna. Zato me spremlja le brat, ki jima nato pove, ali sem zmagal ali izgubil,« je ob tem razkril še eno zanimivo skrivnost iz svojega življenja.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

11.Pokal turističnega tedna v Črni

V soboto, 14. avgusta 2021 je v telovadnici OŠ Črna na Koroškem potekal 11....

Več v Prvenstva