Spremljajte nas

Prvenstva

OI Tokio 2020: Viktor Axelsen olimpijski prvak!

Danski zvezdnik  Viktor Axelsen je šele drugi Evropejec v zgodovini badmintona, ki je osvojil naslov olimpijskega prvaka v posamični konkurenci. Pred njim je postal olimpijski prvak leta 1996 v Atlanti njegov rojak Poul-Erik Hoeyer Larsen. Edina Evropejka z zlato olimpijsko medaljo je Španka Carolina Marin, ki je tokrat ni bilo na OI v Tokiu zaradi…

Danski zvezdnik  Viktor Axelsen je šele drugi Evropejec v zgodovini badmintona, ki je osvojil naslov olimpijskega prvaka v posamični konkurenci. Pred njim je postal olimpijski prvak leta 1996 v Atlanti njegov rojak Poul-Erik Hoeyer Larsen. Edina Evropejka z zlato olimpijsko medaljo je Španka Carolina Marin, ki je tokrat ni bilo na OI v Tokiu zaradi poškodbe. Axelsen je tudi edini evropski predstavnik v badmintonu, ki je na teh igrah osvojil medaljo, vse ostale medalje gredo v Azijo. Japonska je osvojila »le« eno medaljo in sicer sta bronasto medaljo v mešanih dvojicah osvojila Yuta Watanabe in Arisa Higashino.

V finalu med posamezniki je svoj prvi naslov olimpijskega prvaka osvojil Viktor Axelsen, ki je ugnal aktualnega prvaka iz Ria 2016 Kitajca Chen Longa z izidom 21:15 in 21:12. Bronasto medaljo je osvojil Indonezijec Anthony Sinisuka Ginting, ki je ugnal največje presenečenje turnirja Gvatemalca Kevina Cordona z rezultatom 21:11 in 21:13.

Med posameznicami je naslov olimpijske prvakinje osvojila Yu Fei Chen iz Kitajske, ki je v finalu premagala Tai Tzu-Ying iz Tajvana (21:18, 19:21, 21:18). Bronasto medaljo je osvojila Indijka Pusarla V. Sindhu, ki je bila boljša od Jiao He Bing iz Kitajske z izidom 21:13 in 21:15.

V moških dvojicah sta zmagala Lee Yang in Chi-Lin Wang iz Tajvana, ki sta v finalu premagala kitajsko dvojico Hui Jun Li/Yu Chen Liu z rezultatom 21:18 in 21:12. V tekmi za tretje mesto sta Aaron Chia in Wooi Yik Soh iz Malezije premagala Mohammada Ahsana in Hendra Setiawana iz Indonezije v treh setih (17:21, 21:17, 21:14).

V ženskih dvojicah sta zlato olimpijsko medaljo osvojili  Indonezijki Greysia Polii in Apriyanu Rahayu, ki sta v finalu ugnali kitajsko dvojico Chen Qing Chen/Yi Fan Jia (21:19, 21:15). V boju za bronasto medaljo sta se pomerili dve korejski dvojici. Boljši sta bili Soyeng Kim in Heeyong Kong, ki sta premagali Sohee Lee in Seungchan Shin z izidom 21:10 in 21:17.

Dve kitajski dvojici sta se uvrstili v finale mešanih dvojic. Naslov olimpijskih prvakov sta osvojila Yi Lyu Wang in Dong Ping Huang, ki sta premagala Si Wei Zheng in Ya Qiong Huanga (21:17, 17:21, 21:19). Bronasto medaljo in edino medaljo za Japonsko sta osvojila Yuta Watanabe in Arisa Higashino, ki sta premagala Chen Man Tanga in Ying Suet Tseja iz Hong Konga z rezultatom 21:17, 23:21.

 

Medalje v badmintonu  – OI Tokio 2020:

Moški posamezno:

1.Viktor Axelsen (Dan)

2.Chen Long (Kit)

3.Anthony Sinisuka Ginting (Indonezija)

 

Ženske posamezno:

1.Yu Fei Chen (Kit)

2.Tai Tzu-Ying (Tajvan)

3.Pusarla V.Sindhu (Indija)

 

Moške dvojice:

1.Lee Yang/Chi-Lin Wang (Tajvan)

2.Hui Jun Li/Yu Chen Liu (Kit)

3.Aaron Chia/Wooi Yik Soh (Malezija)

 

Ženske dvojice:

1.Greysia Polii/Apriyani Rahayu (Indonezija)

2.Chen Qing Chen/Yi Fan Jia (Kit)

3.Soyeng Kim/ Heeyong Kong (Južna Koreja)

 

Mešane dvojice:

1.Yi Lyu Wang/Dong Ping Huang (Kit)

2.Si Wei Zheng/Ya Qiong Huang (Kit)

3.Yuta Watanabe/Arisa Higashino (Jap)

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

11.Pokal turističnega tedna v Črni

V soboto, 14. avgusta 2021 je v telovadnici OŠ Črna na Koroškem potekal 11....

Več v Prvenstva