Spremljajte nas

Aktualno

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17 International 2021, kjer je nastopila slovenska kadetska reprezentanca. Najboljši rezultat sta dosegla Žiga Podgoršek in Mark Koroša, ki sta v četrtfinalu po treh setih izgubila proti španski dvojici Iago Martinez in Rodrigo Sanjurjo, po zelo hudem boju (14:21, 21:13 in 21:23).…

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17 International 2021, kjer je nastopila slovenska kadetska reprezentanca. Najboljši rezultat sta dosegla Žiga Podgoršek in Mark Koroša, ki sta v četrtfinalu po treh setih izgubila proti španski dvojici Iago Martinez in Rodrigo Sanjurjo, po zelo hudem boju (14:21, 21:13 in 21:23). Španca sta na koncu osvojila srebrno medaljo. Uvrstitve v osmino finala sta med posamezniki dosegla Mark Koroša in Gašper Trobec ter dvojici Halič/Koša in Korent/Blazina.

Selektor Denis Pešehonov je po samem turnirju povedal: “Po dolgem premoru sem imel spet priložnost videti igralce na tekmovanju. S prikazanim, predvsem z žarom in borbenostjo sem zadovoljen, vidi pa se, da jim manjka tekmovanj, kar se je poznalo v zaključkih tekem, ki so jih nesrečno izgubili. Do Evropskega prvenstva imamo še 5 mesecev, načrtujem še približno 4 do 5 mednarodnih turnirjev ter dobro skupno delo v poletnih mesecih. Verjamem, da bodo tako igralci na Evropsko prvenstvo prišli najbolje pripravljeni in tam tudi največ pokazali.”

Med posamezniki sta zmagala Oleksii Titov (Ukr) in Yevheniia Kantemyr ( Ukr). V moških dvojicah sta bila najboljša Dydynski Arkadiusz in Jan Franczak (Pol), v ženskih dvojicah sta slavili Ukrajinki Yevheniia Kantemyr in Amina Lysenko ter v mešanih dvojicah Poljaka Jan Franczak in Maja Janko.

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Polish U-17 International -Bierun 2021: Slovenski kadeti na Poljskem

V šlezijskem mestu Bierun se je včeraj pričel mednarodni turnir Poljske za kategorijo U-17,...

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih...

Več v Aktualno