Spremljajte nas

Aktualno

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17 International 2021, kjer je nastopila slovenska kadetska reprezentanca. Najboljši rezultat sta dosegla Žiga Podgoršek in Mark Koroša, ki sta v četrtfinalu po treh setih izgubila proti španski dvojici Iago Martinez in Rodrigo Sanjurjo, po zelo hudem boju (14:21, 21:13 in 21:23).…

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17 International 2021, kjer je nastopila slovenska kadetska reprezentanca. Najboljši rezultat sta dosegla Žiga Podgoršek in Mark Koroša, ki sta v četrtfinalu po treh setih izgubila proti španski dvojici Iago Martinez in Rodrigo Sanjurjo, po zelo hudem boju (14:21, 21:13 in 21:23). Španca sta na koncu osvojila srebrno medaljo. Uvrstitve v osmino finala sta med posamezniki dosegla Mark Koroša in Gašper Trobec ter dvojici Halič/Koša in Korent/Blazina.

Selektor Denis Pešehonov je po samem turnirju povedal: “Po dolgem premoru sem imel spet priložnost videti igralce na tekmovanju. S prikazanim, predvsem z žarom in borbenostjo sem zadovoljen, vidi pa se, da jim manjka tekmovanj, kar se je poznalo v zaključkih tekem, ki so jih nesrečno izgubili. Do Evropskega prvenstva imamo še 5 mesecev, načrtujem še približno 4 do 5 mednarodnih turnirjev ter dobro skupno delo v poletnih mesecih. Verjamem, da bodo tako igralci na Evropsko prvenstvo prišli najbolje pripravljeni in tam tudi največ pokazali.”

Med posamezniki sta zmagala Oleksii Titov (Ukr) in Yevheniia Kantemyr ( Ukr). V moških dvojicah sta bila najboljša Dydynski Arkadiusz in Jan Franczak (Pol), v ženskih dvojicah sta slavili Ukrajinki Yevheniia Kantemyr in Amina Lysenko ter v mešanih dvojicah Poljaka Jan Franczak in Maja Janko.

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Ravne na Koroškem: Slovenska bakla sklenila pot po 212 občinah

Včeraj je na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem potekala osrednja svečanost, kjer je...

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021)

Slika: Utrinek s turnirja Badmintonček-Badmintončica 2019, Foto: Peter Recko   Zveza športnih društev Ravne...

Evropsko prvenstvo U-17: Manj kot dva meseca do začetka EP U-17 v Podčetrtku

Manj kot dva meseca je še do velikega dogodka v badmintonu, ki bo potekal...

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Več v Aktualno