Spremljajte nas

Ali ste vedeli?

Spoznajte Tripp Badminton Academy

V Angliji ima badminton več kot stoletno tradicijo. Znano je, da je bil v Angliji leta 1877 ustanovljen prvi badmintonski klub na svetu –»Bath Badminton Club«. Leta 1899 je bil prvič organiziran All England Open, ki velja za najstarejši in najprestižnejši mednarodni turnir v badmintonu na svetu. O razširjenosti in popularnosti badmintona v Angliji ni…

V Angliji ima badminton več kot stoletno tradicijo. Znano je, da je bil v Angliji leta 1877 ustanovljen prvi badmintonski klub na svetu –»Bath Badminton Club«. Leta 1899 je bil prvič organiziran All England Open, ki velja za najstarejši in najprestižnejši mednarodni turnir v badmintonu na svetu. O razširjenosti in popularnosti badmintona v Angliji ni treba posebej izgubljati besed, kot le navreči podatek, da deluje preko 1.800 klubov in akademij badmintona. Na celotnem območju Velike Britanije (Škotska, Irska, Wales) pa preko 3.000 klubov…!

…Da se malo pobližje seznanite z delom v tujih klubih, tokrat predstavljamo znamenito Tripp Badminton Academy iz Londona. Akademija Tripp, ki jo je leta 2003 ustanovil nekdanji angleški reprezentant Manny Tripp, je iz skromnih začetkov prerasla v eno vodilnih britanskih akademij za badminton. V vseh teh letih so ustvarili ogromno državnih prvakov v vseh disciplinah in kategorijah. Njihova glavna razlika v primerjavi z ostalimi je poleg kakovosti treningov, tudi sposobnost, da spremljajo posameznega športnika od samega začetka do konca pri njegovem razvoju, trenerji nenehno iščejo nove inovativne načine v procesu vadbe. Eden od trenerjev je tudi Nathan Robertson, nekdanji svetovni prvak in nosilec srebrne medalje iz OI v Atenah v mešanih dvojicah!

Pred dnevi so se razveselili novice, da je njihova članica, Tashvi Parab, bila izbrana v angleško ekipo za nastop na evropskem prvenstvu U-17, ki bo potekalo septembra pri nas v Podčetrtku.

V spodnjem videu spoznajte Tripp Badminton Academy:

https://www.youtube.com/watch?v=pKXQfsFrcko

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Ravne na Koroškem: Slovenska bakla sklenila pot po 212 občinah

Včeraj je na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem potekala osrednja svečanost, kjer je...

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021)

Slika: Utrinek s turnirja Badmintonček-Badmintončica 2019, Foto: Peter Recko   Zveza športnih društev Ravne...

Evropsko prvenstvo U-17: Manj kot dva meseca do začetka EP U-17 v Podčetrtku

Manj kot dva meseca je še do velikega dogodka v badmintonu, ki bo potekal...

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Več v Ali ste vedeli?