Spremljajte nas

Poročila

Srebrna žogica Lendave 2021: Kljub okrnjeni konkurenci, dober test za vse…!

Na sliki od leve proti desni: Maja Mavec (BK Konex), Arijalda Mustafić (BK Karizma), Naja Horvat (BK Mladost) in Sara Večko (BK Karizma) Za nami je že 16. Srebrna žogica Lendave. Pred šestnajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Ta se je običajno odvijal…

Na sliki od leve proti desni: Maja Mavec (BK Konex), Arijalda Mustafić (BK Karizma), Naja Horvat (BK Mladost) in Sara Večko (BK Karizma)

Za nami je že 16. Srebrna žogica Lendave. Pred šestnajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Ta se je običajno odvijal tri dni v spomladanskem času, a letošnje leto je bila zaradi epidemije koronavirusa ponovno v jeseni kot lansko leto. Tekmovanje je zaradi ukrepov in omejitev potekalo v bolj okrnjeni izvedbi v primerjavi s preteklimi leti. Žal tudi letos ni bilo mednarodne udeležbe, saj so v tem trenutku tudi drugod zaostrene razmere, tako da povabljeni klubi iz Madžarske in Hrvaške se niso odzvali povabilu. Vseeno se je organizator zelo potrudil in poleg medalj poskrbel za bogate praktične nagrade vsem najboljšim na stopničkah.

Na turnirju je nastopilo 53 igralcev in igralk iz slovenskih klubov, ki so se pomerili le v posamični konkurenci v kategorijah U-11, U-13, U-15 in U-17. S trinajstimi tekmovalci smo bili najštevilčnejši klub na tekmovanju. V najmlajši kategoriji U-11 so nastopili Ilhana Mustafić, Dejan Pušnik in Tin Prasnic. Med deklicami se je izkazala Ilhana z drugim mestom in osvojila srebrno medaljo. Od nje je bila boljša le domačinka Naja Horvat. Med dečki je Dejan Pušnik osvojil svojo prvo medaljo na tekmovanjih. Z dvema zmagama je uspel osvojiti bronasto medaljo, kar je lepa spodbuda zanj za naprej. Pravo »grozljivko« v tej kategoriji sta v medsebojni tekmi prikazala najmlajša Tin Prasnic (BK Karizma) in Tian Somi (BK Mladost), ki sta na igrišču »preživela« neverjetnih 39 minut! Prvi set je dobil Tin z rezultatom 21:11, nato Tian z 18:21 in potreben je bil še tretji set…Maratonski tretji set se je končal z zmago Tina z izidom 28:26!!!

V konkurenci U-13 smo imeli zelo številčno zasedbo in v tem letu smo med dekleti v samem vrhu, kar se je pokazalo tudi na tem turnirju. Zanesljivo zmago in zlato medaljo je osvojila Arijalda Mustafić, ki je v finalu ugnala svojo večno tekmico Majo Mavec (BK Konex) z izidom 21:16 in 21:5. Bronasto medaljo je osvojila Sara Večko, ki je v predtekmovalni skupini v težki tekmi med drugim premagala Ljubljančanko Nino Vidovič v treh setih z izidom 21:23, 21:17 in 21:19, kar je bila tudi najdaljša tekma na celem turnirju (43 minut)!

5.-6. mesto je osvojila Sati Tarkuš, ki tokrat ni imela svojega dne, medtem ko sta Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik skozi cel turnir igrali vse bolje in bolje. Na koncu sta se v zadnji tekmi dneva srečali v medsebojnem obračunu za sedmo mesto, kjer je slavila Alma v treh setih z rezultatom 19:21, 21:19 in 21:14! Beja Hribernik je bila deveta, Kaja Pongrac je osvojila 11-12. mesto. Pri fantih U-13 je Sven Podojsteršek v predtekmovanju uspel premagati  Mihaela Škofa (BK Pišece) z izidom 21:13 in 21:11 in našega Miho Kozlarja, kar je pomenilo na koncu šesto mesto. Miha Kozlar je ostal brez zmage, vendar je z vse boljšo igro iz tekme v tekmo pridobil prepotrebne tekmovalne izkušnje na svojem šele drugem turnirju. Brez zmage je ostala tudi Nuška Uršej Marinč v kategoriji U-15, kjer je bila edina naša predstavnica. Solidno tekmo je odigrala proti Yulii Afanasyevi (BK Konex), vendar je bila tekmica boljša z izidom 10:21 in 10:21. Turnir je bil dobrodošel za vsake tekmovalce, da preverijo pripravljenost in občutke pred naslednjimi pomembnejšimi tekmovanji. Konec novembra sledi državno prvenstvo do 15. let, nato na začetku decembra mednarodni turnir Medvode Yonex Cup 2021 in takoj zatem DP U-11 in U-17 ter DP U-13 in U-19.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10.turnir bratstva in enotnosti: Na jubilejnem turnirju bo kar 200 udeležencev

V soboto, 29. januarja 2022 se bo v dveh športnih dvoranah v Brežicah (večnamenski...

Medvode Yonex Cup 2021: Največ zlatih medalj za romunske predstavnike

Na sliki: Katja Ellingsen (Norveška) Od 3.-5. decembra 2021 je v Medvodah potekal mednarodni...

Yonex Slovenia Future Series 2021 – Brežice: Dve medalji za Slovenijo!

Na sliki: Srebrni Nika Arih in Lia Šalehar (Slo), Foto: Veljko Jukič Od 25.-28....

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Več v Poročila