Spremljajte nas

Aktualno

Yonex All England 2021: Indonezijci so se že morali posloviti…

Na sliki: Lauren Smith in Marcus Ellis (Anglija) Od 17. -21. marca 2021 v Areni Birmingham poteka najstarejši badminton turnir na svetu –  Yonex All England 2021. V Veliki Britaniji veljajo strogi zdravstveni ukrepi zaradi koronavirusa, tako je zaradi pozitivnega primera v indonezijski ekipi s turnirja umaknjena celotna ekipa. Podobno se je zgodilo Turkom…Brez nastopa…

Na sliki: Lauren Smith in Marcus Ellis (Anglija)

Od 17. -21. marca 2021 v Areni Birmingham poteka najstarejši badminton turnir na svetu –  Yonex All England 2021. V Veliki Britaniji veljajo strogi zdravstveni ukrepi zaradi koronavirusa, tako je zaradi pozitivnega primera v indonezijski ekipi s turnirja umaknjena celotna ekipa. Podobno se je zgodilo Turkom…Brez nastopa so tako ostala Praveen Jordan in Daeva Oktavianti (Indonezija), ki sta lansko leto zmagala v mešanih dvojicah na tem turnirju. V moških dvojicah sta brez nastopa prav tako ostala Marcus Fernaldi Gideon in Kevin Sanjaya Sukamuljo (Indonezija), ki sta veljala za glavna kandidata za zmago.

V Birminghamu ni tudi Španke Caroline Marin, ki je turnir izpustila zaradi poškodbe, ki jo je staknila na zadnjem turnirju v Švici. Najboljši posameznik v zadnjem času Danec Viktor Axelsen je komaj »preživel« prvi krog v sredo, in skoraj bi podrl neslavni rekord, da bi postal sploh prvi igralec v zgodovini All Englanda, ki bi kot branilec naslova, se moral posloviti že v prvem krogu. Axelsenu se je močno uprl Japonec Koki Watanabe, sicer »šele« 41. igralec sveta, ki je dvoboj izgubil po izenačenih treh setih (13:21, 21:19, 21:19). Sicer je pa statistika 194 cm visokega Danca zastrašujoča – zmagal je na kar 38 od 39-tih zadnjih tekmah…!

Lanski zmagovalci, že v času korone, so bili: Viktor Axelsen (Dan) in Tai Tzu-Ying (Tajvan) med posamezniki, v moških in ženskih dvojicah so slavili Japonci – Hiroyuki Endo in Yuta Watanabe ter Yuki Fukushima in Sayaka Hirota ter v mešanih dvojicah že prej omenjena Praveen Jordan in Daeva Oktavianti (Indonezija).

Danes so v programu že četrtfinalne tekme, jutri polfinala in v nedeljo finala.

Rezultati v spodnji povezavi:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=F25CD30E-3F46-4AAF-843A-EBA0677FF99C

 

 

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Polish U-17 International -Bierun 2021: Slovenski kadeti na Poljskem

V šlezijskem mestu Bierun se je včeraj pričel mednarodni turnir Poljske za kategorijo U-17,...

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih...

Več v Aktualno