Spremljajte nas

Dogodki

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih velikih mednarodnih turnirjev v badmintonu, ker jih je bilo v zadnjem času zaradi pandemije koronavirusa, žal veliko odpovedanih. V švicarskem Baslu je od 2. -7. marca 2021 uspešno potekal Yonex Swiss Open 2021, kjer so bili zbrani največji mojstri badmintona na…

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija)

Danes se je končal eden redkih velikih mednarodnih turnirjev v badmintonu, ker jih je bilo v zadnjem času zaradi pandemije koronavirusa, žal veliko odpovedanih. V švicarskem Baslu je od 2. -7. marca 2021 uspešno potekal Yonex Swiss Open 2021, kjer so bili zbrani največji mojstri badmintona na svetu. Na turnirju so bili izjemno uspešni evropski predstavniki, saj sta edino “neevropsko” zmago  slavili Malezijki Pearly Tan in Thinaah Muraltharon, ki sta v ženskih dvojicah v finalu premagali sestri Stefani in Gabrielo Stoeva iz Bolgarije (21:19, 21:12). Med posamezniki je Viktor Axelsen (Danska) v finalu ugnal nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka Kunlavuta Vitidsarna iz Tajske z rezultatom 21:16 in 21:6. Španka Carolina Marin je bila prav tako zelo prepričljiva in je premagala aktualno svetovno prvakinjo Pusarlo V. Sindhu (Indija) z rezultatom 21:12 in 21:5!

V moških dvojicah sta zmago slavila Kim Astrup in Anders Skaarup Rasmussen iz Danske, ki sta v finalnem srečanju premagala Marka Lamsfussa in Marvina Seidla iz Nemčije z izidom 21:16 in 21:11. Zagotovo pa švicarski Basel najbolj prešerne volje zapuščata francoska igralca Thom Gicquel in Delphine Delrue, ki sta v mešanih dvojicah ponovno potrdila, da sta v tem trenutku najboljša igralca v mešanih dvojicah v Evropi! V izenačenem finalu, z veliko preobrati, sta ugnala dansko dvojico, Mathiasa Christiansena in Alexandro Boeje z rezultatom 21:19 in 21:19.

Naslednji veliki turnir bo Yonex All England od 17.-21. marca 2021, ki je bil lansko leto eden redkih turnirjev v badmintonu, ki ni odpadel zaradi pandemije koronavirusa. Organizatorji bodo tudi letos naredili popolnoma vse, da izvedejo najstarejši mednarodni turnir v badmintonu na svetu, ki je bil prvič organiziran že daljnega leta 1899!

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Polish U-17 International -Bierun 2021: Slovenski kadeti na Poljskem

V šlezijskem mestu Bierun se je včeraj pričel mednarodni turnir Poljske za kategorijo U-17,...

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih...

Več v Dogodki