Spremljajte nas

Poročila

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021): Približati badminton otrokom skozi igro, ker badminton je igra!

V telovadnici OŠ Prežihov Voranc na Ravnah smo v okviru akcije »Hura, prosti čas« organizirali poletni tečaj badmintona pod geslom »Zabavajmo se z badmintonom«. Petdnevnega tečaja, ki je potekal od ponedeljka, 26. julija do petka, 30. julija 2021 v dopoldanskem terminu (9.00 – 12.00), se je udeležilo 18 osnovnošolskih otrok. Kot je poimenovan poletni tečaj…

V telovadnici OŠ Prežihov Voranc na Ravnah smo v okviru akcije »Hura, prosti čas« organizirali poletni tečaj badmintona pod geslom »Zabavajmo se z badmintonom«. Petdnevnega tečaja, ki je potekal od ponedeljka, 26. julija do petka, 30. julija 2021 v dopoldanskem terminu (9.00 – 12.00), se je udeležilo 18 osnovnošolskih otrok. Kot je poimenovan poletni tečaj – »Zabavajmo se z badmintonom«, takšna je bila tudi vsebina, ki na sproščen in zabaven način otrokom približuje badminton skozi igro, ker badminton je igra!

Badminton je v prvi vrsti igra, kar omogoča številne raznovrstne vaje, ki so zelo blizu otrokom in se na ta način spoznavajo z vso širino in raznovrstnostjo badmintonske igre. Vsak dan nam je bil drugačen, pester ter prilagojen otrokom in njihovim sposobnostim.

Badminton je športna igra, ki zahteva precej motoričnih sposobnosti. Najpomembnejša je koordinacija v celoti. Prvi dan smo se najprej srečali z baloni, kjer so otroci spoznavali mehkobo giba z obema rokama –odbijanje balona s poljubno roko, z desno in levo roko, z zunanjo in notranjo stranjo dlani. Različne vaje z baloni – podajanje balonov v paru, podajanje balonov preko badmintonske mreže, odbijanje balonov z loparjem čim višje itd. Sledilo je spoznavanje in predstavitev loparja, pravilni prijem loparja in spoznavanje žogic in povezanih iger z njo. Seveda že prvi dan je bilo nekaj igre preko mreže. Drugi dan smo nadaljevali z baloni –štafeta z baloni, odbijanje balonov v skupini, vaja »izprazni igrišče«. Skozi vajo »metanje žogic v škatlo« smo »odigrali« tekmo do 21 točk, kjer so bili odigrani celo trije seti. Poligoni so vedno zanimivi – med drugim nošenje žogice na loparju, odbijanje žogice. Seveda ob tem smo še dodatno poudarili, da badminton ni statična igra! Tako smo na zanimiv način spoznali prisunski korak. Naučili smo se tudi kratki backhand servis in izpadni korak. V naslednjih dneh smo nato skozi različne igre z žogicami spoznavali gibanje na igrišču, predvsem dali poudarek gibanju nazaj.

Spoznali smo tudi »kitajsko delo nog«, različne kombinacije za trening hitrosti nog. Preizkusili se v natančnosti – kratki servis s ciljem zadeti v škatlo. Predstavili »kače« in trening za kratke žogice. Na koncu predzadnjega dne igrali »leteče« single. Še se je dogajalo in zadnji dan našega druženja najprej ogrevanje s štafeto in z igro »tri v vrsto«, gibanje s prisunskim korakom ob mreži v parih in različne vaje metanja žogic. Za konec predstavitev »Multi-Shuttle«, kjer so otroci že kljub utrujenosti pokazali še veliko dinamike v gibanju in borbenosti po igrišču…

…Pet dni je minilo prehitro, bili ste odlična družba in pravi športniki in športnice!

Hvala OŠ Prežihov Voranc za telovadnico, hvala Primožu za odlične fotografije, hvala Zvezi športnih društev Ravne in Zavarovalnici Triglav…!

Že v kratkem se naše aktivnosti nadaljujejo s poletnimi badminton pripravami za tekmovalce.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

11.Pokal turističnega tedna v Črni

V soboto, 14. avgusta 2021 je v telovadnici OŠ Črna na Koroškem potekal 11....

Več v Poročila