Spremljajte nas

Prvenstva

Znanih osem ekip za EP mešanih ekip

Na sliki: Kvalifikacije skupine 3 v Linzu: Nizozemska -Češka Včeraj so bile končane kvalifikacije za EP mešanih ekip in tako je že znanih osem ekip, ki bodo nastopile na evropskem prvenstvu mešanih ekip na Finskem. To so: Anglija, Rusija, Nizozemska, Škotska, Francija, Nemčija, Danska in Finska. V prvi kvalifikacijski skupini, ki je potekala v Angliji…

Na sliki: Kvalifikacije skupine 3 v Linzu: Nizozemska -Češka

Včeraj so bile končane kvalifikacije za EP mešanih ekip in tako je že znanih osem ekip, ki bodo nastopile na evropskem prvenstvu mešanih ekip na Finskem. To so: Anglija, Rusija, Nizozemska, Škotska, Francija, Nemčija, Danska in Finska.

V prvi kvalifikacijski skupini, ki je potekala v Angliji so Angleži zanesljivo osvojili prvo mesto. V odločilni tekmi so premagali Švede po zaslugi svojih odličnih dvojic s 3:2. Estonija je presenetljivo osvojila drugo mesto, ko je uspela premagati Madžarsko in Švedsko.

Skupina 2 je potekala v Belgiji, kjer je prvo mesto zanesljivo osvojila Rusija. V Linzu je potekala kvalifikacijska skupina 3 in zmagovalka te skupine je postala Nizozemska, druga je bila Avstrija, ki je premagala tako Češko kot Slovaško z izidom 3:2. V šesti skupini na Portugalskem je bilo še najbolj vroče. V odločilni tekmi med Škotsko in Španijo so slavili Škoti s 3:2 in se tako uvrstili na evropsko prvenstvo. V skupinah 4 in 5 ni bilo kvalifikacij zaradi odpovedi nekaterih reprezentanc, tako sta se brez boja na EP uvrstili Nemčija in Francija.

Slovenska reprezentanca je po odpovedi Bolgarije in otoka Man se tudi ni udeležila kvalifikacij v Nemčiji, ki so bile tako odpovedane. Slovenija je zadnjič na evropskem prvenstvu mešanih ekip sodelovala leta 2011 v Amsterdamu, ko je osvojila 25. mesto. Pred tem še leta 2009 v Liverpoolu (25. mesto) in leta 2004  v Ženevi (15. mesto). Slovenski tekmovalci in tekmovalke so za prejšnjo državo Jugoslavijo se udeležili prvega evropskega ekipnega prvenstva, ki je potekalo leta 1972 v švedskem mestu Karlskrona, kjer so osvojili 11. mesto. Leta 1974 na Dunaju je jugoslovanska reprezentanca osvojila 11. mesto, leta 1980 v Groeningenu 16. mesto in leta 1982 v Boeblingenu 19. mesto.

Na 26. evropskem prvenstvu mešanih ekip, ki bo potekalo od 16.-20. februarja 2021 v finskem mestu Vantaa bo torej nastopilo osem reprezentanc ( Danska, Finska, Anglija, Rusija, Nizozemska, Škotska, Nemčija in Francija). Na zadnjem EP mešanih ekip v Kopenhagnu so zlato medaljo osvojili Danci, drugi so bili Nemci, bronasti medalji sta pripadli Nizozemski in Rusiji.

V zgodovini evropskih prvenstev mešanih ekip so daleč najuspešnejši Danci, ki imajo v zbirki kar 17 naslovov in skupaj 25 medalj! Na dosedanjih 25-tih EP je medaljo osvojilo le sedem reprezentanc – Danska (25), Anglija (23), Švedska (13), Nemčija (7), Rusija (6), Nizozemska (5) in Poljska (2).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Polish U-17 International -Bierun 2021: Slovenski kadeti na Poljskem

V šlezijskem mestu Bierun se je včeraj pričel mednarodni turnir Poljske za kategorijo U-17,...

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih...

Več v Prvenstva